Lazacos-spenótos lasagne

Lazacos spenotos lasagne
  • Előkészítés
    35 perc
  • Sütés/főzés
    25 perc (sütés)
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    2 420

A halas ételek között találhatunk igazán zseniális és változatos formában elkészített recepteket, ilyen például a lazacos-spenótos lasagne is.

A klasszikus páros, lazac és spenót lesznek a mai lasagne ízletes főszereplői. Ez a haltípus, a lasagne, önmagában roston sütve is rendkívül finom, azonban ma egy csavarral készültünk. Egy gyorsan és könnyen elkészíthető lasagne tésztás receptet osztunk meg Veled, amely ideális választás lehet ebédre, vagy akár vacsorára.

A lazac önmagában csodálatos fehérje forrás a szervezet számára, mindemellett gazdag omega-3 és 6 zsírsavakban, melyek nélkülözhetetlenek a hosszú távú egészség fenntartásához.

A rétegezéshez besamel mártást használok a receptben. Itt nem írom le részletesen. Ha többet szeretnél róla megtudni, mihez lehet felhasználni, hogy készíthetsz a besamelből gluténmentes, vagy laktózmentes változatot, akkor a BESAMEL MÁRTÁS receptünkben részletes leírást talász róla.

Lazacos-spenótos lasagne videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Lazacos-spenotos-lasagne1

    Olivaolajon enyhén piríts meg 3 gerezd fokhagymát.

    Lépés 2

    Add hozzá a fenyőmagot és a finomra vágott vöröshagymát.

    Lépés 3
    Lazacos-spenotos-lasagne3

    Amikor a hagyma üveges lesz, keverd hozzá a friss spenótlevelet.

    Lépés 4
    Lazacos-spenotos-lasagne4

    Addig párold, amíg a spenótlevél összeesik. Ezt követően szedd egy tálba és tedd félre a későbbi felhasználásig.

    Lépés 5

    Amíg párolódik a spenót, lehetőséged van a fehér mártás, vagy más néven Besamel mártást elkészíteni. A Besamel mártást ebben a receptben csak 1 pontban írjuk le. Ha esetleg szeretnél részletesebb receptleírást fotókkal akkor a mártások kategóriában a Bechamel mártásnál (https://egeszsegtal.hu/receptek/besamel-martas ) megtalálod. Íme a Besamel mártás röviden: 1. Egy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon, és kevered ki a liszttel. Pirítsd finoman fehérre, anélkül hogy megégne. 2. Apránként, folyamatos kevergetés mellett adagold hozzá a tejet. Ízesítsd sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. Sűrű csomómentes mártást kapsz végeredményként.

    Lépés 6
    Lazacos-spenotos-lasagne5

    Ugyanabban a serpenyőben olívaolajon süsd át félig a lazac szeletek mindkét oldalát. Ha elkészült, neki kezdhetünk a lasagne összeállításához!

    Lépés 7
    Lazacos-spenotos-lasagne6

    Egy tűzálló tál aljára teríts 2 merőkanál Bechamel mártást, erre helyezd az első réteg lasagne tésztát (előkészítésében a gyártó útmutatását követve).

    Lépés 8
    Lazacos-spenotos-lasagne7

    Második rétegként a korábban elkészített spenótot szedd a tetejére, egyenletesen elosztva az egész felületen.

    Lépés 9
    Lazacos-spenotos-lasagne8

    Hints meg az apró kockákra vágott kaliforniai paprikával, majd fedd le egy újabb réteg lasagne tésztával.

    Lépés 10
    Lazacos-spenotos-lasagne9

    Helyezd rá az elősütött halszeleteket és öntsd nyakon Bechamel mártással.

    Lépés 11
    Lazacos-spenotos-lasagne10

    Takard le az utolsó tészta réteggel, majd öntsd a tetejére a maradék mártást.

    Lépés 12
    Lazacos-spenotos-lasagne11

    Szórd meg az ízlésed szerinti sajttal és dobj a tetejére néhány ág friss bazsalikomot az extra aroma és megjelenés kedvéért.

    Lépés 13
    Lazacos-spenotos-lasagne12

    Előmelegített sütőben 180 Cº-on, 25 perc alatt süsd készre.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük